Koud gerookte zalm, 48 uur gegaarde pulled pork en een hout gestookte oven in de keuken. Waar vind je dat nu in Gouda? Nou, bij paviljoen Gouwestrand op GOUDasfalt. En dat je daar lekker kunt eten en drinken, vindt ook het AD. In hun rubriek ‘De Gouden Pollepel’, waarin wekelijks een restaurant uit de regio worden beoordeeld, krijgt Gouwestrand een dikke 8,0!
Buiten begint het al wat herfstig te worden. Binnen is daar niets van te merken als Bert Munts, uitbater van restaurant Gouwestrand op GOUDasfalt, zijn verhaal doet. Begin september kreeg Gouwestrand in de Gouden Pollepel competitie van het AD een 8. Een cijfer om meer dan trots op te zijn. Was het een verrassing? Bert reageert: “Nou, het is altijd spannend. Eerst komt de fotograaf langs en dan weet je dat ze een keer gaan komen. Wanneer weet je niet. In dat opzicht is het natuurlijk best spannend.”
Feestje
Bert en zijn team hebben nog geen tijd gehad om deze mooie beoordeling met elkaar te vieren. Afgelopen weekend was het heel druk. Op zaterdag kwamen er zo’n 200 gasten eten. “De mensen hebben ons gevonden, zo’n mooie beoordeling is de beste promotie die we kunnen krijgen”, is Berts enthousiaste conclusie. “Bij de start zo’n 1,5 jaar geleden hebben we de focus op goed eten gelegd. En dat willen we graag zo houden. Waar het in de horeca om gaat, is dat mensen boven verwachting krijgen van wat ze denken te krijgen.”
Herfstmenu
Het team van Gouwestrand wil het eten steeds naar een hoger niveau tillen. Mooi voorbeeld is de zelf koud gerookte zalm. “We onderscheiden ons hiermee”, vertelt Bert. “Ook met verse producten, zoveel mogelijk uit de regio. Denk dan aan vlees en, voor zover beschikbaar, groenten en fruit.” Een nieuwe menukaart voor de herfst is in wording. “Het samenstellen van een nieuwe kaart doen we samen met het team. We proberen soms ook gekke dingen uit en maken dan een keuze.” Maar de zelf gerookte zalm en pulled pork blijven ook in de herfst op de kaart staan. Net als de wekelijkse specials, denk aan een lekkere vis in zoutkorst.
Homemade
Binnenkort staan er tonnen in de zaak. Gouwestrand gaat zelf zuurkool maken en daar een lekker gerecht mee maken. “Een volgende stap is wellicht ook een droogkast, om zelf vlees te drogen”, praat Bert enthousiast verder. “Ook zijn we bezig met fermenteren. Gewoon experimenteren, dan lukt het vanzelf. Naast onze kimchi, maken we ook citroenen in en hebben inmiddels ook zelf limoncello gemaakt.” Bert vertelt verder dat hij paddenstoelen, o.a. bundelzwammen en oesterzwammen, wil gaan kweken, maar dat hij op zoek is naar tijd om dit goed op poten te zetten.
Kom jij ook eten bij Gouwestrand?
Kijk op de website van Gouwestrand voor de openingstijden en om te reserveren. En hou 26 oktober en 30 november in de gaten. Dan is er een avondvullend programma met een huisband en andere artiesten. Een avond borrelen, lekker eten, kletsen met vrienden of familie en misschien wel voetjes van de vloer.
Ook voor feesten en partijen
Je kunt niet alleen lekker eten bij Gouwestrand. Ook voor bedrijfsuitjes, teambuilding, verjaardagen, feestjes en niet te vergeten bruiloften is dit een prachtige plek. Gouwestrand is een officiële trouwlocatie. Wat is er mooier dan trouwen met je voeten in het zand? Meer weten: gouwestrand.nl.